به طور کلی آسانسور کارگاهی موجب افزایش بهره وری و ایمنی در انواع پروژه های ساختمانی می شود . این نوع آسانسور در بسیاری از موارد در سازه های بلند با طبقات بالا به جای صعود وقت گیره چند باره در روی افراد مختلف و مصالح را با سرعت بیشتری در طبقات مختلف با به جا می کنند ، با استفاده از بالابر های کارگاهی به صرفه جویی در وقت ، هزینه و کاهش تصادفات و خطرات در محل انجام پروژه کمک بسیاری را به افراد می کند .
با استفاده از بالابر های کارگاهی در این چنین محیط هایی ، انرژی و روحیه بیشتری را برای کار کردن به افراد در حال کنار می دهد ،در ادامه قصد داریم شما را با آسانسور کارگاهی و مزایا و معایب آن آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید .
آسانسور کارگاهی چیست؟
از این بالابر های کارگاهی بیشتر اوقات برای جا به جایی مصالح و پرسنل و کارگان به صورتی ایمن و سریع مورد استفاده قرار می گیرد ، بسیاری از این تجهیزات در ساختمان های بلند مورد استفاده قرار می گیرد که از طریق یک نیروی محرکه خود که به صورت برقی با استفاده از سوخت کار می کند تولید می شود .
این نوع از آسانسور کارگاهی چیزی در حدود دو دهه می باشد که به وفور در صنعت ساختمان سازی بیشتر مورد استفاده افراد قرار می گیرد . تنها فرقی که آن ها نسبت به گذشته به میزان توانایی و نوعی کاربرد آن ها مربوط می شود . به طور کلی موارد استفاده از آسانسور های کارگاهی شامل موارد زیر می شود :
- نوسازی و یا ساخت سازه های بلند
- ساخت نیروگاه ها و پالایشگاه های نفتی
- برنامه های استخراج معادن
- ساخت پل و تونل
- کشتیسازی و بنادر
- معدن
به طور کلی بالابر های کارگاهی به انواع ساختمانی، صنعتی و حمل و نقل دسته بندی می شوند همچنین نوع بالابر های ساختمانی به بالابر نفربر و بالابر نفر و مصالح بر تقسیم می شوند .
انواع آسانسور کارگاهی
به طور کلی آسانسور های کارگاهی دارای انواع مختلفی می باشند که هر یک از آن ها قابلیت های متفاوتی را دارند ، به عبارت دیگر برای هر کار سختی نوعی از این آسانسور های طراحی شده اند تا مراحل کار را برای افراد آسان تر کنند و هزینه های اضافی را برای افراد کاهش دهند ، این نوع از آسانسور ها در انواع آسانسور های کارگاهی ثابت و آسانسور های کارگاهی متحرک تولید و ساخته می شوند که هر کدام از آن ها نیز دارای انواع مختلف با کارایی و خصوصیات مختلفی می باشند .
آسانسور کارگاهی ثابت :
نوع ثابت این نوع آسانسور از جمله آسانسور هایی می باشند که برای استفاده و کاربرد نیاز به یک مکان ثابت دارند تا به راحتی کار خود را انجام دهند ، آسانسور های کارگاهی ثابت مانند آسانسور های معمولی ساختمان برای نصب نیاز به حفر چاهک دارند که در بسیاری موارد برای استفاده از این نوع آسانسور یک محل ثابت که معمولا محل جایگذاری آسانسور معمولی می باشد در نظر گرفته می شود و چاهک در آن محل حفر می شود و بعد از انجام پروژه و اتمام کار با آن ها آسانسور معمولی در محل آن نصب می شود . این نوع از بالابر ها قابلیت افزایش قدرت با به کار بردن جک های هیدرلیکی قوی را دارند که شامل موارد زیر می شوند .
- ثابت هیدرولیک جک مستقیم
- ثابت زنجیری
- کابلی هیدرولیکی
- ثابت آکاردئونی
آسانسور کارگاهی سیار یا متحرک :
این نوع از بالابر های کارگاهی محرک همان طور که از نام آن ها مشخص است برای استفاده نیاز به یک مکان ثابت و حفر چاهک و یا موارد دیگر ندارد و در هر مکانی و در هر جایی مورد استفاده افراد قرار می گیرد .آسانسور های کارگاهی سیار دارای انواع مختلفی مانند جا به جایی به صورت عمودی و افقی می باشند و این به این معنی می باشد که از نوع افقی آن ها در انتقال و حمل بار های سنگین در کارگاه ها و کارخانه های مختلف به صورت افقی آن استفاده می شود و از نوع عمودی این نوع آسانسور نیر در شهر های مختلف برای کار در ارتفاعات مانند تعویض چراغ های دکل ها ، پاکسازی شیشه برج ها و ساختمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد .
ویژگی آسانسور کارگاهی
همان طور که در توضیحات بالا گفته شد آسانسور های از نوع کارگاهی در محیط های پر رفت و آمد و بسیار شلوغ مانند کارگاه ها ، کارخانه ها و پروژه های ساخت و ساز مورد استفاده افراد قرار می گیرد و در آخر حساسیت زیادی در کارکرد آن ها وجود دارد به دلیل این که این آسانسور ها اگر دچار خطا و یا مشکلی شوند امکان ایجاد خطرات جبران پذیری در بسیاری از موارد به وجود می آید . بنابراین بسیاری از مهندسان و متخصصان این طور از آسانسور ها را با حساسیت بیشتر و تجهیزات ایمنی بسیار زیاد تولید می کنند که از مهم ترین ویژگی های این نوع از آسانسور ها به شمار می آِید .
چرا باید از آسانسور کارگاهی استفاده کنیم؟
مزایا و کاربرد های این نوع از آسانسور ها موجب می شود که بسیاری از کارفرمایان مجبور شوند بدون توجه به قیمت آسانسور کارگاهی اقدام به خرید این وسیله و ابزار پر کاربرد می کنند ، این بالابر های کارگاهی به طور کلی در عملیات های راه سازی ، ساخت پل ، ساخت تونل ، عملیات های ساختمانی ، پروژه های بزرگ نفت و گاز، بنادر کشتی رانی و کشتی سازی، عملیات معادن و … پر کاربرد می باشد . بهبود سرعت پروژه، افزایش امنیت، آسان کردن کارها و … از دلایل محکی می باشد که شما را به سمت خرید این وسیله می برد .
میزان ایمنی آسانسور کارگاهی چقدر است؟
همان طور که گفته شد آسانسور های کارگاهی بیشتر برای حمل و نقل مصالح و نفرات به طبقات بالا تر برای افراد بسیار ایمن تر و مطمئن تر می باشند . ولی برای حفظ ایمنی این نوع از بالا بر ها استفاده از همه تجهیزات ضروری مانند محافظ دکل، نرده امگا، لمنیت سوئیچ، سامانه فرود اضطراری، ایست مکانیکی، مهم است.
هر چه که میزان عملکرد این بالابر ها افزایش پیدا کنند کاربرد آن ها نیز به مراتب بیشتر خواهد شد ، برنامه های کاربردی معمول برای آسانسور های مرتفع ، نوسازی ساختمان ، ساخت پل و تونل، پروژههای کشتیسازی و … مورد استفاده افراد قرار می گیرد . امروزه برای انجام برخی از پروژه های بزرگ ، استفاده از این نوع از آسانسور ها اجتناب ناپذیر می باشد زیرا صرفه جویی در هزینه ها و سرعت بالای آن ها برای همه دست اندرکاران صنعت عمران پر اهمیت می باشد .
برای خرید آسانسورهای کارگاهی باید چه استاندارد هایی را رعایت کنیم ؟
برای خرید آسانسور کارگاهی اصولا باید به موارد و استاندارد های مختلف دقت داشته باشید .
- دارا بودن استاندارد ASME’EN81’1 و استادارد های دیگر بین المللی
- دارا بودن استاندارد ملی ایران به شماره 1-6303
- دارا بودن کابین استاندارد و ابعاد استاندارد تمام فلز با فنس و یا ورق پانچ شده
- مجهز بودن به سیستم های ایمنی اور لود و پاراشوت و میکروسویچ های حد بالا و پایین
- آسانسور باید دارای ظرفیت استاندارد باشد که این ظرفیت ها عبارتند از 500 کیلوگرم ، 1 تن ، 5/1 تن ، 2 تن ، 5/2 تن و 3 تن
کاربرد آسانسور کارگاهی
از مهم ترین ساخته های دست بشر بالابر های کارگاهی می باشند که کاربرد های بسیاری دارند که باعث راحتی بسیاری از کار ها و ساعت انجام آن ها و همین طور کاهش هزینه ها به مقدار زیاد می شود . کاربرد این نوع از آسانسور ها با توجه به محل های کاربرد و همین طور نوع پروژه های انجام شده و … کاملا متفاوت می باشد ، اما به طور کلی می توان گفت که این نوع از آسانسور ها از مهم ترین نیاز های بشر می باشند که بی شک در هر یک از پروژه های صنعتی که در حال انجام می باشد حضور دارند و باعث بهبود روند کار ها و سرعت بخشیدن به کار آن ها می شود .
همان طور که گفت شد این نوع از آسانسور های دارای انواع مختلفی می باشند که به صورت سیار و ثابت طراحی می شوند و با توجه به سیار و ثابت بودن آن ها طراحی و تولید می شوند و با توجه به سیار و یا ثابت بودن این نوع از آسانسور ها کاربرد های مختلفی را دارند .انجام برخی از کار های صنعتی بدون استفاده از این نوع آسانسور ها تقریبا یک کار غیر ممکن و بسیار مشکل می باشد و به همین دلیل از گزینه های مهم و اولیه در اجرای پروژه های آن ها تهیه می شوند اما به طور کلی از جمله کاربرد های مهم می توان به استفاده از آن در معماری و ساختمان سازی ها ، سدسازی ، شهر سازی ، پروژه های راه سازی ، معادن ، بنادر ، نظافت و تمییز کاری ، هرس درختان در سطح شهر ، تعویض لامپ های تیر چراغ برق ، جاگذاری دکل ها و یا حمل بار یا نفرات در کارگاه ها ، کارخانه ها و شرکت ها به صورت عمودی و افقی و … می باشد.
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله آسانسور کارگاهی همراهی کردید از شما سپاس گزاریم همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .