پیدا کردن علت توقف آسانسور بین طبقات یکی از مهم ترین نکات در تنظیمات آسانسور ساختمان ها می باشد ، زمانی که یک آسانسور در بین طبقات و یا هنگام سوار شدن و یا بیرون آمدن از کابین توقف می کند ممکن است اتفاق غیر قابل جبرانی برای افراد به وجود آید ، وجود اختلاف سطح کابین و سطح طبقه از مشکلاتی است که در برخی از آسانسور ها رخ می دهد که فقط یک سرویس کار که در این کار تخصص لازم را دارد می تواند علت توقف آسانسور در بین طبقات را بیاید و آن مشکل را حل کند .
یکی از بیشترین مشکلات آسانسور همین توقف آن است که بسیاری از افراد زمان ورود به آسانسور متوجه این مشکل به هیچ عنوان نمی شوند و در زمان خارج شدن از کابین دچار حادثه های ناگوار می شوند با دیدن این مشکلات تنها باید با شرکت های خدمات دهنده طرف قرار داد تماس بگیرید و موضوع را به آن ها هر چه سریع تر اطلاع دهید . در ادامه قصد داریم شما را با علت توقف آسانسور بین طبقات آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید .
علت توقف آسانسور بین طبقات
اگر چه آسانسور ها و بالابر ها با هم تفاوت هایی را دارند اما کارآیی هر یک از این ها یکی می باشد و مشکلاتی که در عیب یابی آن ها مشخص می شود تقریبا شبیه به هم می باشد . برای بسیاری از افراد این مشکل پیس آمده است که هنگام ورود و یا خروج از کابین آسانسور متوجه اختلاف سطح طبقه و کابین آسانسور مورد نظر شوید حالا می خواهیم بدانیم علت توقف آسانسور بین طبقات چه می تواند باشد ؟
- توقفهای ناگهانی : علت توقف ناگهانی ممکن است به دلیل زمان بندی خطا های سکسی و معایب الکتریکی باشد اگر آسانسور مورد نظر شما به طور منظوم سرویس شود درصد به وجود آمدن این مشکل بسیار پایین می باشد .
- بالا رفتن دمای آسانسور : مشکل بالا رفتن دمای آسانسور در بسیاری از موارد در فصل تابستان پیس می آید که علت آن را باید در نحوه عملکرد آن در سیستم عملکرد سیستم خنک کننده یا تهویه آسانسور جست و جو کنید اگر تهویه آسانسور شما به درستی کار نکند و دمای سیستم کنترل آسانسور می تواند به 100 درجه نیز هم برسد و در آخر عملکرد آسانسور مختل شود ، به طور کلی تمامی آسانسور ها و بالابر ها در دمای 5 تا 40 درجه بهترین عملکرد را دارند .
- طولانی شدن مدت انتظار : زمانی که برای رسیدن آسانسور زمان زیاد را منتظر می شوید شاید کارآیی آسانسور ساختمان شما دچار مشکل شده باشد و این مشکل در آسانسور هایی اتفاق می افتد که قدیمی و فرسوده شده اند و نیاز به تعویض و یا تقویت موتور آن را دارد .
- توقف آسانسور در یک طبقه : زمانی که چشمی آسانسور مورد نظر شما دچار مشکل شده است و یا به طور کامل از کار بیفتد توقف آسانسور در یک طبقه رخ می دهد .
- باز نشدن درب آسانسور در طبقات : به طور کلی همه آسانسور ها یک درب کشویی را دارند که بر روی کابین آن قرار گرفته شده است و برای هر طبقه نیز یک درب گزاشته شده است ، باز نشدن درب در هر طبقه می تواند زمانی رخ دهد که دستگیره قفل طبقه با کمان درب باز کن فاصله کرده باشد و به همین دلیل کمان درب آسانسور نمی تواند قفل به به عقب ببرد و درب آسانسور بسته می ماند .
بررسی انواع موتور آسانسور
یکی از موارد بسیار مهمی که باید در رفع مشکلات و علت توقف آسانسور در بین طبقات به آن توجه داشت نوع موتور آسانسور در ساختمان می باشد ، اول از همه باید نوع موتور آسانسور مورد نظر بررسی شود . به طور معمول از دو نوع موتور تک سرعته و دو سرعته برای راه اندازی آسانسور استفاده می شود که این عملکرد این دو موتور با هم فرق می کند . اینطور که نوع تک سرعته موتور آسانسور دارای یک دور سرعت می باشد و موتور تک سرعته آن حرکت خود را به آرامی شروع می کنند و کم کم به سرعت خود اضافه می کند تا به سرعت مورد نظر خود برسد و با نزدیک شدن به طبقه مورد نظر خود کم کم سرعت خود را کاهش می دهد و با نرمی و بدون لرزش کابین مورد نظر خود را نگه می دارد.
اما موتور های از نوع دو سرعته دارای دو دور سرعت تند و کند می باشند که در شروع حرکت خود با دور تند به یکباره سرعت خود را افزایش می دهند و با نزدیک شدن به طبقه مورد نظر یه یک باره دور داده و آسانسور را نگه می دارد که در بسیاری از موارد با لرزش و تکان همراه باشید . معمولا یک سرویس کار متخصص و با تجربه کاری بالا بهتر از افراد متفرقه می تواند علت توقف آسانسور بین طبقات را پیدا می کند و آن ها را کند . ما به شما پیشنهاد می کنیم به هیج وجه خودسرانه به رفع مشکل آسانسور خود نپردازید و حتما به شرکت های نگه داری آسانسور طرف قرارداد موضوع را سریعا اطلاع دهید .
بررسی علت توقف آسانسور بین طبقات
همان طور که گفته شد استفاده از موتور های از نوع تک سرعته باعث عملکرد نرمال آسانسور مورد نظر می شود اما استفاده از موتور های از نوع دو سرعته شروع حرکت و توقف کامل آسانسور را با لرز و تکان همراه می کند . همانطور که اشاره شد استفاده از موتور های تک سرعته موجب عملکرد نرمال آسانسور می شود اما استفاده از موتور های دو سرعته شروع حرکت و توقف کامل آسانسور را با لرزش و تکانه همراه می کند. پس در صورتی به کار بردن موتور های از نوع دو سرعته در زمانی که کابین مورد نظر سنگین باشد کابین آسانسور کمی پایین تر از سطح طبقه مورد نظر می ایستد .
و اگر کابین مورد نظر شما خالی باشد این موضوع برعکس اتفاق می افتد یعنی کابین بالاتر از سطح طبقه متوقف می شود اما راه حلی هست که می توان با آن این مشکل را حل کرد و آن ها نصب ترمز های قوی و حساس در آسانسور های مورد نظر می شود . قبل از هر چیزی باید این موضوع را بدانید که تمام آسانسور ها از یک نوع سنسور برای تشخیص طبقات و مکان ایستادن استفاده می کنند . قبل از هر چیزی باید این موضوع را بدانید که تمام آسانسور ها از یک نوع سنسور جهت تشخیص طبقات و مکان ایستادن استفاده می کنند اما این عملکرد به چه صورتی می باشند .
و اینکه برای رفع علت توقف آسانسور بین طبقات چه باید کرد؟
در تمامی آسانسور هایی بر روی ریل آن ها دو سری آهن ربا برای توقف آسانسور در یک طبقه درست و پیدا نمودن یک مکان درست برای ایستادن آسانسور نصب و راه اندازی می شود . یک سنسور هم روی ریل آسانسور ها قرار گرفته است که با عبور از آهنربا پیام توقف آسانسور را به تابلو مورد نظر ارسال می کند و حالا باید به این موضوع توجه داشت که اگر ترمز های آسانسور بیش از حد استاندارد سفت شده باشند کابین قبل از رسیدن به طبقه مورد نظر متوقف می شود و اگر این ترمز ها قوی عمل نکنند کابین مورد نظر بعد از رد کردن سطح طبقه می ایستد . در هر دو حالت آسانسور در بین طبقات متوقف می شود ، برای همین باید ترمز ها را بصورت دقیق تنظیم نمود.
علت دیگر توقف کابین آسانسور بین طبقات
تا اینجای مقاله متوجه شدید که سنسور آسانسور ها همیشه بر روی کابین و آهن ربا ها بر روی ریل ها نصب و راه اندازی می شوند و با عبور کابین از رو به روی آهن ربا سنسور پیغامی برای ایستادن آسانسور به تابلو فرمان را می دهد در برخی از مواقع هم ممکن است این پیغام به تابلو فرمان نرسد و در این صورت حتما اخلالی در تنظیمات تابلو به وجود آمده است .
زمانی که پیغام سنسور به تابلو نرسد و اجرا نشود فرمان ایست قطعات مکانیکی شاهد توقف کابین در بین طبقات خواهیم بود و با تنظیم دوباره تابلو های فرمان و نیز جا به جایی آهن ربایی برای ارسال فرمان و توقف بر روی ریل نصب شده است ، حضور یک سرویسکار در داخل کابین و یک سرویسکار دیگر در چاه آسانسور لازم است تا براحتی بتوان با جابجایی آهنربا کابین آسانسور را با سطح طبقه تراز نمود.
همچنین باید بدانید که سرویس کار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در سرویس دوره ای آسانسور سرویس کار با چک کردن تمام بخش ها و قطعات آسانسور از بروز مشکلاتی مانند توقف آسانسور در بین طبقات می شود جلوگیری کرد باید سرویس و نگهداری آسانسور را جدی بگیریم.
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله علت توقف آسانسور در بین طبقات همراهی کردید از شما بسیار سپاس گزاریم همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .