خرید ضایعات اهن سرویس خواب کفسابی خرید ضایعات آهن بهترین جراح بینی در تهران سرویس آسانسور لیزرمو
1399/07/27 بدون نظر Uncategorized

ما در این مقاله سعی داریم شما را با نصب آسانسور آشنا کنیم. قطعات آسانسور هیدرولیک همانند سایر ماشین‌آلات ظریف دیگر ، در مقابل بی‌ دقتی و بی‌ مبالاتی بسیار آسیب‌ پذیر بوده و لذا دریافت قطعات سالم از اهمیت ویژه‌ای بر خوردار است . این قطعات در مقابل تابش شدید آفتاب و گرد و غبار که معمولا در محیط‌های ساختمانی وجود دارند حساس بوده و در نتیجه ، حمل از انبار و رساندن به پای کار باید با دقت انجام شود و به همین دلیل و به علت سنگینی تجهیزات بروی آنها دستگیره هایی تعبیه گردیده است .

آسانسور یکی از پر کاربرد ترین وسایل برای جابه جایی و حمل و نقل افراد است . آسانسور ها در گذشته شکل و مدل ساده داشتند ؛ در صورتی که بعد ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که یکی از آن‌ ها آسانسور هیدرولیک است . آسانسور هیدرولیک ، به نوعی آسانسور گفته می ‌شود که با نیروی فشار روغن کار می ‌کند ؛ به عبارتی دیگر در این مدل از آسانسورها تنها روغن‌ است که گشتاور لازم را برای حرکت آسانسور فعالیت می‌ کند . در آسانسور های هیدرولیک برای تامین قدرت مورد نیاز حاصل کارکرد پیستون و موتور قدرت است .

قسمت ‌های مختلف آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک بخش ‌های مختلفی دارد که عبارتند از:

  • سنسور حرارتی
  • مدار قدرت
  • جک
  • پیستون
  • تابلو فرمان آسانسور
  • ترموستات روغن
  • پمپ انتقال روغن
  • شیر قطع و وصل خروج روغن
  • شیر اضطاری برقی
  • شیر های گوناگون در سایر بخش‌ ها

مزایای آسانسورهای هیدرولیکی

بررسی آماری از نصب آسانسور‌های هیدرولیکی نشان می‌دهد که در حدود ۷۰% کلیه آسانسور های فروخته شده برای ساختمان‌ های جدید کوتاه مرتبه در آمریکا ، آسانسورهای هیدرولیکی بوده است و این آسانسورها در ساختمان‌ های جدید ، چهار طبقه و یا کمتر نصب شده است ، در حدود ۹۵% کلیه آسانسورهای هیدرولیکی فروخته شده در آمریکا ، از نوع اتصال مستقیم بوده‌ اند . آسانسورهای هیدرولیکی مزایای زیر را در اختیار طراحان و بهره برداران قرار می‌ دهد :

  •   بهره‌برداری موثرتر از فضای ساختمان

آسانسور های هیدرولیکی نسبت به آسانسورهای کششی حداقل ۱۲% و حداکثر ۱۵% (در حالت مستقیم مرکزی) فضای کمتری را اشغال می‌ کند .
از آنجا که اتصالات مکانیکی بین پاوریونیت و جک آسانسورهای هیدرولیکی را لوله‌ها و شلنگ‌ها تشکیل می‌ دهند ، می‌ توان از این خصوصیت قابلیت انعطاف استفاده نموده و بخش پاوریونیت و موتورخانه را در محل مناسبی در شعاع ۱۲ متری جک هیدرولیک نصب نمود . از طرفی در آسانسورهای ضد جرقه میتوان موتورخانه را به محل امنی انتقال داد که موجب کاهش هزینه خواهد شد .
در آسانسورهای هیدرولیکی نیرو و بار عمودی به اسکلت ساختمان تحمیل نمی‌ کند ، هزینه آهن کشی چاه کاهش می‌ یابد .

  • صرفه جویی در آهن کشی

آسانسورهای هیدرولیکی نیاز به موتورخانه در بالا نداشته ولی به یک مقدار فضای بالاسری بعلت رعایت مقررات مربوطه نیاز دارد.

  •   امنیت بیشتر

بنحوی که در هیچ حالت از جمله پارگی شلنگ یا حتی ترکیدگی سیلندر امکان سقوط کابین وجود ندارد.

  • ‌  موثرترین وسیله برای بالا بردن بارهای سنگین

هنگامیکه مایل به استفاده از آسانسوری با تراول‌های کوتاه و ظرفیتی بیش از دو تن هستیم ، اهمیت آسانسورهای هیدرولیکی آشکار‌تر می‌ شود ، زیرا که به طور اصولی سیستم‌های هیدرولیکی ، دارای توان و نیروی بالا برنده قوی و راندمان مکانیکی خوب همراه با هزینه کمتر هستند . هنگامیکه نیازی به سرعت‌های بالا نیست ، آسانسورهای هیدرولیکی می‌ توانند تا ظرفیت‌های ۲۰ تن برای نیاز عملیاتی و کار بردی خاص صنعتی و یا جابه‌جایی اجسام ثقیل را ممکن می‌ سازد .

  •   انعطاف بسیار در انتخاب فضای موتورخانه

موجب بهینه سازی در طراحی نقشه ساختمان می گردد .

  •   قابلیت ایزوله کردن سیستم محرکه از فضاهای قابل اشتغال
  •   پایین آمدن همراه با هزینه کمتر

از انجا که نیروی پایین آمدن آسانسورهای هیدرولیکی توسط نیروی جاذبه زمین تامین می‌ شود ، لذا هنگام فرود نیازی به استفاده از نیروی برق نبوده و مصرف انرژی نزدیک به صفر است . به خاطر همین خصیصه طراحی و نصب سیستم اضطراری در آسانسورهای هیدرولیکی بسیار ساده و ارزان است .

مزایای آسانسورهای هیدرولیکی

معایب آسانسور هیدرولیکی

  • یکی از محدودیت‌ های آسانسورهای هیدرولیکی سرعت بالا است ، به همین دلیل همواره برای سرعت‌های زیر ۱ متر بر ثانیه استفاده می‌ شوند .
  • قدرت مورد نیاز برای موتور آسانسور هیدرولیکی بیشتر از آسانسورهای کششی است ، بنابراین برای انتقال برق به موتورخانه باید از کابل های برقی که متناسب با قدرت موتور است ، استفاده شود . این امر مانع از افت ولتاژ برق می شود .
  • انرژی پتانسیل آسانسورهای هیدرولیکی در هنگام پایین آمدن تبدیل به انرژی جنبشی شده و بخشی از آن به حرارت تبدیل می شود که این امر درجه حرارت روغن را بالا می برد .
  • هزینه نصب و نگهداری یکی از مسائل قابل توجه در اغلب سیستم های هیدرولیکی است . در سیستم جک مدفون که نیازمند حفر چاله های عمیق است ، سوراخ کردن زمین برای نصب آسانسور احتمال خطر برخورد با موانع زیر زمینی را در پی دارد و هزینه های جانبی بر عهده خریدار است .

نصب آسانسور هیدرولیک کار کیست

آسانسور هیدرولیک جزء تخصصی ترین ، آسانسورهای به کار می رود که نصب آن کاری آسان نیست . آسانسور جزء وسایلی است که ایمنی و امنیت آن بسیار مهم است ؛ چرا که در صورت عدم رعایت نکات ایمنی می‌ تواند حادثه ساز باشد و جان افراد را به خطر بیاندازد . از این رو آسانسور هیدرولیک باید توسط فردی یا گروهی نصب شود که دوره های تخصصی آموزش نصب آسانسور را دیده باشد ؛ تجربه کاری داشته باشد و هم بتواند اجزای مختلف آسانسور هیدرولیک را هم از هم دیگر تشخیص دهد .

روش کلی کار آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک مانند هر آسانسور دیگر یک سری روش برای کارکرد دارد . آسانسور هیدرولیک به این صورت کار می‌ کند که موتور در پاورپوینت آسانسور بچرخد تا دستگاه تلمبه بتواند روغن را از مخزن به سیلندر پمپاژ کند و ظریفت سیلندر پر شود تا روغن با فشاری که در آن زیاد می‌ شود ، کابین و پیستون به طرف بالا جا به جا شود و هنگامی که آسانسور به طبقه مد نظر برسد . سیستم مرکزی که در این آسانسور تعبیه شده است به موتور آسانسور هیدرولیک برای قطع کردن روغن سیگنالی ارسال کرده و سپس کابین آسانسور در طبقه می ‌ایستد و برای پایین آمدن آسانسور نیز همین روند پیش می ‌رود و زمانی که کابین پایین می‌ رود ، سیستم مرکزی آن به دریچه سیگنال داده و سپس حرکت آروم تر انجام شده و با سنگینی کابین ، پیستون به سیلندر فشار کرده و روغن از دریچه به مخزن باز شده و مکانیسم مرکزی دستور بسته کردن را به دریچه داده و کابین می‌ ایستد .

روش کلی کار آسانسور هیدرولیک

معایب آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک هر چند ویژگی‌ های بسیار زیادی دارد ؛ اما مانند هر آسانسور دیگری معایبی نیز دارد . به عنوان مثال این آسانسور برای طول مسیر حرکت کم طراحی شده است و حرکت عمودی کابین باید پایین باشد . همچنین روغن و آلودگی‌ های که ناشی از نشت روغن در کف چاه ایجاد شده ، باعث شده تا محیط زیست و هوا آلوده شود . ضمنا استارت های آسانسور نیز محدودیت دارد . آسانسور هیدرولیک حداکثر استارتی که می تواند بزند ۹۰ است در صورتی که آسانسور های هیدرولیکی می توانند تا ۱۸۰ استارت بزنند .

نکات مهم برای نصب آسانسور هیدرولیک

تکنسین فنی آسانسور برای نصب آسانسور هیدرولیک مانند هر وسیله دیگری باید یک سری نکاتی را در نظر گرفت . نکات ایمنی که در راس کارهای آسانسوری هستند ؛ به عنوان یک نصاب باید حتما مسائل ایمنی ساختمان را در ابتدا در نظر داشته باشید . ابعاد ساختمان باید در زمان نصب ، بررسی شود ؛ چرا که اگر ابعاد تغییرات زیادی داشته باشد باید سیلندر و پیستون جک را تعویض کنید . نصب آسانسور هیدرولیک شاید کاری باشد که به تجربه نیاز داشته باشد ؛ اما دقت ، احتیاط و کیفیت جزء پایه‌های اصولی آن هستند .

محدودیت‌های آسانسور هیدرولیکی

آسانسورهای هیدرولیکی مزایای فراوانی دارند ، اما همواره باید دقت شود که در کاربری‌های مناسب خود استفاده گردند . نتیجه کاربرد نا مناسب آن می‌ تواند پر هزینه باشد . در نتیجه آگاهی و شناخت محدودیت‌ های آسانسورهای هیدرولیکی برای همگان ضروری است . محدودیت‌ های آسانسورهای هیدرولیکی به شرح زیر است :
سرعت : از محدودیت‌های آسانسورهای هیدرولیکی سرعت بالا است ، لذا همواره برای سرعت‌های زیر ۱ متر بر ثانیه استفاده‏ می‌ شوند .
ترافیک : به دلیل وابستگی دبی روغن به درجه حرارت ، استفاده از آسانسورهای هیدرولیکی در ساختمان‌ های پرترافیک توصیه نمی‌ شود .
حرارت : آسانسورهای هیدرولیکی ، دستگاه‌ هایی هستند که حرارت فراوانی را ایجاد می‌ کنند ، زیرا هنگام پایین آمدن آسانسور انرژی پتانسیل تبدیل به انرژی جنبشی گردیده و بخشی از آن تبدیل به حرارت می‌شود که در نتیجه درجه حرارت روغن بالا می رود .
سیستم هیدرولیک مدفون : سیستم هیدرولیک و تجهیزات مربوطه مدفون که لازمه نصب برخی از آسانسورهای هیدرولیکی است ، در معرض حملات شیمیایی ، مکانیکی ، و الکترولیتی قرار داشته که می‌توانند موجب نشتی سیلندرهای هیدرولیک شوند . اقدامات فراوانی در جهت جلوگیری و یا کاهش خوردگی صورت گرفته که استفاده از بسیاری از آنها امروزه متداول شده است . از متداول‌ ترین اقدامات پیشگیرانه، استفاده از روکش‌های مخصوصی است که بخش‌های مدفون را از سیالات زیر زمینی و خاک که موجب خوردگی می‌ شوند محفوظ نگه می‌ دارد .
حساسیت بیشتر قطعات : صدمات وارده به کاسه نمد‌ها و بخش پکینگ جک‌های هیدرولیکی یکی دیگر از مشکلات این نوع آسانسور‌ها است .
محدودیت طول مسیر حرکت : این آسانسورها به طور معمول برای مسافربر تا ۷ الی ۸ طبقه با جک غیرمستقیم و یا جک تلسکوپی سه مرحله ای مستقیم استفاده می شوند چون محدودیت افزایش طول جک را از لحاظ طراحی و ساخت برای سازنده ایجاد می کند .
توان مصرفی بالا : بدلیل راندمان پائین سیستمهای هیدرولیکی نسبت به کششی ، از موتور با توان بالاتر جهت جابه جایی یک ظرفیت یکسان استفاده می شود که این امر باعث افزایش برق مصرفی می گردد .
خطر شل شدن طناب فولادی : خطر شل شدن طناب فولادی برای آسانسورهای با عملکرد غیرمستقیم همواره وجود دارد که وسیله ای باید در صورت بروز شل شدگی موجب توقف آسانسور و نگهداشتن آن در همین وضعیت گردد (فنر زیر کاراسلینگ) .

محدودیت‌های آسانسور هیدرولیکی

کاربردهای مناسب آسانسورهای هیدرولیکی

آسانسور های هیدرولیکی روشی عالی برای انتقال عمودی در ساختمان‌های کم ارتفاع هستند . به خصوص مواقعی که نیاز به بالا بردن اجسامی با وزن زیاد داشته باشیم و سرعت آسانسور اهمیتی نداشته باشد .

مثال‌های مناسب کاربردی :

  • دفاتر اداری دو الی سه و چهار طبقه
  • ساختمان‌های مسکونی دو، سه، چهار، و پنج طبقه
  • بیمارستانهای کوچک ، کلینیک‌ ها، ساختمان‌های بهداشتی تا سه طبقه
  • کارخانجات کوتاه صنعتی که نیاز به انتقال بار و یا مواد خام از وزن‌های سبک تا بسیار سنگین دارند
  • پارکینگ های طبقاتی کوچک و بزرگ
  • آسانسور های مسافری / باری در فروشگاه‌ها (تا سه طبقه)
  • آسانسور های خانگی که با برق تک فاز کار می‌ کنند
  • آسانسورهای پانوراما در هتل‌ ها و مراکز تجاری
  • آسانسورهای ویژه صنعتی که قابلیت انتقال موتورخانه به منطقه امن و غیرقابل اشتعال اهمیت داشته باشد
  • آسانسورهای خاص که به جای کابین از پلتفرم استفاده می‌ شود از جمله سن تئاتر ، دسترسی به بازرسی هواپیما ، بارانداز
  • مثال‌ های نامناسب کاربردی
  • اغلب فروشگاه‌ های بزرگ چندین طبقه‌ای با ترافیک بالا
  • بیمارستان‌ های بیش از چهار طبقه و پرترافیک
  • برج‌ های مسکونی که نیازمند آسانسورهای بالای ۱ متر بر ثانیه هستند .

کلام آخر

آسانسورهای هیدرولیکی از آسانسورهای مدرن و لوکس در حال حاظر هستند که در ساختمان هایی با ارتفاع و طبقات کمتر استفاده می شوند و زیبایی چشمگیری به نمای ساختمان می دهند .