یکی از اجزای مهم در آسانسور درب آسانسور می باشد و صحت نصب آن و عملکرد یکی از نکات مهم در نصب و راه اندازی آسانسور می باشد . بسیاری از خرابی های آسانسور و بد کار کردن آن ها به همین موضوع بستگی دارد حتی دلیل بسیاری از حوادث آسانسور ها از درب آسانسور بد و یا نصب نا درست آن می باشد . پس هنگام انتخاب یک آسانسور و درب آسانسور بسیار دقت کنیم زیرا باید این نکته را بدانیم که امروز اگر انتخابی می کنیم باید در سال های آینده هم راندمان قابل قبول داشته باشد چون تعویض آن اصلا آسان نمی باشد .در ادامه قصد داریم شما را با آسانسور و درب آسانسور و انواع آن آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید .
آسانسور چیست؟
یکی از راحت ترین و بهترین نوع حمل و نقل بین طبقه ای در داخل ساختمان آسانسور ها می باشد با این وجود که ممکن است از پله ها برای رسیدن به طبقه های بالا تر استفاده کنید اما یکی از سریع ترین و مفید ترین جایگزین برای پله ها آسانسور ها می باشند .
آسانسور را به عنوان یکی از تجهیزات مهم برای حمل و نقل تعریف کرده اند که برای جا به جایی و حمل و نقل بسیاری از افراد و کالاها در طبقات ساختمان های چند طبقه از آن استفاده می شود به دلیل آسانی و راحتی بسیاری از افراد ترجیح می دهند از آسانسور استفاده کنند و از پلکان در زمان های خاص استفاده کنند . نکته آزار دهنده ای که برای بسیاری از افراد هم ممکن است این موضوع آزار دهنده باشد این است که بخش های کاری آن ها معمولا پوشیده می باشد .
از دیدگاه بسیاری از افراد که از آسانسور برای رفتن به طبقه هجدهم استفاده می کنند آسانسور به سادگی یک جعبه فلزی با درهایی است که در یکی از طبقات استفاده می شود و بعد در طبقه دیگر باز می شود . از این وسیله جا به جایی در ساختمانهای مسکونی و تجاری، بیمارستانها، مراکز خرید، رستوران ها و حتی کتابخانه ها برای حمل اشیاء مربوطه استفاده میشود.
انواع آسانسور
آسانسور نیز مانند مقطع های دیگر دارای انواع مختلفی می باشد که برای کاربرد های مختلفی ساخته می شود که در ادامه شما را با انواع آسانسور آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید .
آسانسورهای مسافربر:
این نوع آسانسور ها برای حمل افراد طراحی و ساخته شده است و آن ها را می توان در شکل های مختلف طراحی و عرضه کرد ، از آن جایی که این آسانسور ها برای حمل افراد ساخته شده است باید شرایط استاندارد های خاصی را برای ایمنی آن ها باید در نظر گرفته شود . این نوع آسانسور ها می توان در هر اندازه ای ساخت و تعداد مختلفی از افراد را با آن ها حمل کرد . آسانسور های مسافربر تجهیزاتی مانند صفحه نمایش تلوزیونی ، بلند گو برای پخش موسیقی و اعلانات ،آگهی ها و تبلیغات صوتی و تصویری را نیز می توانند داشته باشند .
آسانسور های مسافر بر را می توان با طرح های گوناگون در داخل و خارج از کابین ها تجهیز کرد پس می توانید یا یک طراحی و سبک فضای آن را برای افراد زیبا و تناسب کرد . این نوع از آسانسور ها در می توان در موقعیت های مختلفی از مراکز خرید و اقامتگاه های خصوصی مورد استفاده قرار گرفت . همچنین این آسانسور ها سریع تر از انواع دیگر بالا بر ها حرکت می کند به دلیل این که از این آسانسور ها در ساختمان های مرتفع مورد استفاده قرار می دهند که افراد از آن به راحتی عبور کنند .
آسانسورهای شیشه ای :
نوعی از آسانسور های مسافری بری آسانسور های شیشه ای می باشند که در و دیواره های آن ها شیشه ای می باشند ، از این آسانسور ها می توانید در هر شرایطی که یک بالابر معمولی مسافر بر استفاده می شود مورد استفاده قرار بگیرد اما آسانسور های شیشه به عنوان یک جایگزین شیک تر عرضه و به حساب می آید . این نوع از آسانسور ها بیشتر به دلیل زیباییشان مورد استفاده قرار می گیرد و این درحالی است که وسیله ای را برای حمل و نقل فراهم می کنند که می تواند روشی برای حفظ سبک ساختمان هم باشد .
جنس کابین آن که از شیشه می باشد و از نوعی شیشه به نام لیمنت استفاده می شود که همان شیشه جلو اتومبیل می باشد و این نوع شیشه در مقابل ضربه بسیار مقاوم می باشد و اگر در اثر یک ضربه قوی شکسته شود فرو نمی ریزد و در جای خود قرار می گیرد .
آسانسورها خدماتی:
از این نوع آسانسور بیشتر برای حمل و نقل افراد ساخته و طراحی نمی شوند بلکه در بسیاری از مواقع از آن ها برای حمل کالا ها استفاده می کنند و این به این دلیل است که این نوع آسانسور ها مجبور نیستند همان استاندارد های مورد نیاز برای آسانسور های مسافربری را فراهم کنند .
آسانسورهای غذا بر:
این نوع آسانسور ها بیشتر در محیط آشپزخانه ، رستوران ها ، هتل ها و … مورد استفاده افراد قرار می گیرد . آسانسور های غذا بر کوچک هستند و برای انتقال غذا از آشپزخانه به محل سرو کاربرد دارد و از آن ها در محیط های دیگر مانند بیمارستان ها و یا ادارات نیز مورد استفاده قرار می گیرد .
انواع درب آسانسور :
به طور کلی هر دستگاه آسانسور از مجموعه ای که شامل دو نوع در می باشد تشکیل شده است و در نوع در ها نیز به صورت یکپارچه عمل می کنند و این مجموعه ها از درب کابین بر روی کابین سوار می شوند و در درب طبقات که در هر دستگاه آسانسور یکی از آن ها موجود می باشد .
انواع درب آسانسور
اگر بخواهیم به طور کلی برای شما بگوییم هر دستگاه آسانسور از مجموعه که شامل دو نوع درب است تشکیل می شود و این درب ها به صورت یکپارچه عمل می کنند . این مجموعه ها از درب کابین بر روی کابین سوار می شوند و و درب طبقات که در هر ایستگاه آسانسور یکی از آن ها موجود می باشد . در ادامه شما را با تقسیم بندی های دیگر درب آسانسور آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید .
- درب کابین : تعداد این درب ها به تعداد طبقات کاملا بستگی دارد ، در ساختمان هایی که معمولی هستند تعداد درب کابین ها یکی می باشد و این درب ها همراه با کابین آسانسور جا به جا می شوند و تنها در مواقع ایست کامل این در توقفگاه باز نمی شود . درب کابین به صورت خودکار در زمان حرکت بسته می شود و با ایزوله کردن فضای کابین افراد را از خطرات محیط متحرک محفوظ نگه می دارد . برای این نوع درب ها به هیچ وجه از درب های لولایی استفاده نمی شود . اجزای تشکیل دهنده درب کابین شامل کفشک ها ، کنتاکت ها ، موتور آسانسور و سر درب ، تسمه ، قرقره ها و چهارچوب می باشد .
- درب طبقات : این نوع در ها یک درگاهی می باشد که بین ایستگاه طبقه و چاه آسانسور قرار می گیرد . این درب دسترسی همه افراد را به چاه آسانسور محدود می کند و خطراتی مانند سقوط به چاه یا برخورد با کابین در حال حرکت کاملا از بین می رود . درب طبقه تنها در زمانی باز می شود که کابین در طبقه توقف کند و درب کابین برای ورود و یا خروج افراد باز شده باشد . نوع این درب ها و همچنین اندازه آن ها به نوع کاربری آسانسور ، فضا و استاندارد های آن کاملا بستگی دارد .
درب آسانسور از نظر نوع کارکرد
تقسیم بندی های دیگری برای درب ها آسانسور در نظر گرفته اند در ادامه شما را با آن ها آشنا خواهیم کرد . درب های کابین و طبقات آسانسور از نظر نوه کارکرد آن ها به دو نوع درب اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می شوند . تفاوتی که این نوع درب ها دارند در نوع نیروی لازم برای باز و یا بسته شدن آن ها می باشد .
- درب اتوماتیک آسانسور : درب های اتوماتیکی آسانسور هم درب کابین و هم درب طبقات به صورت خودکار باز و بسته می شوند و این نوع از درب های آسانسور یا از نوع تلسکوپی و یا سنترال طراحی و اجرا می شوند . در نوع تلسکوپی آن درب تنها از یک سمت آسانسور باز و بسته می شوند و در نوع سنترال آن درب از وسط باز و دوباره از کناره ها بسته می شود ، قسمت های تشکیل دهنده درب اتوماتیک شامل کنتاکت ، کفشک ها ، سیل درب ، لته ها و چهارچوب می باشد .
- درب نیمه اتوماتیک آسانسور : این نوع در ها به وسیله یک نیروی مکانیکی وارد شده توسط افراد باز و یا بسته می شوند به طوری که درب طبقات که به صورت لولایی می باشد توسط مسافر باز می شود و درب کابین که در بسیاری از مواقع از نوع تلسکوپی می باشد ، بدون دخالت مسافر به شکل خود باز می شود .
نحوه عملکرد درب اتوماتیک آسانسور
در درب های اتوماتیک آسانسور یک مکانیزمی روی درب های کابین وجود دارند که وظیفه آن ها علاوه بر بسته و باز کردن درب کابین ها باز و بسته کردن درب طبقات نیز می باشد .
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله درب آسانسور همراهی کردید از شما سپاس گزاریم همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .